Novice

Femme fatale 2017 je Ota Širca Roš

V Festivalni dvorani v Ljubljani smo včeraj, 13. oktobra 2017, razglasili žensko, ki je v očeh bralcev najbolj branih slovenskih revij usodno zaznamovala leto 2017 – femme fatale leta 2017 je postala Ota Širca Roš, televizijska voditeljica rubrike Pop In v oddaji 24ur na Pop TV.

Letošnji, že štirinajsti izbor je šarmantno in z zdravim kančkom humorja spretno povezoval simpatični Domen Valič, jedi, v katerih so uživali izbrani gosti, pa je idejno zasnoval kuharski mojster Bine Volčič. Izbor femme fatale poteka pod okriljem revije Avenija, mesečnika, ki vsak tretji petek v mesecu stopa po poteh slavnih in prinaša ekskluzivne intervjuje, odlične pogovore in reportaže z najzanimivejših domačih in tujih dogodkov, zmagovalko pa so izbrale bralke in bralci revij Zarja, Zvezde, Bodi zdrava, Vklop, Maja in Avenija, dnevnega časopisa Novice Svet24 ter obiskovalci spletne strani www.revijaavenija.si in Facebook profila revije Avenija.


Letošnja prireditev je potekala v znamenju minimalizma, elegance in bleščic, a je hkrati od obiskovalcev zahtevala zvrhano mero elegance. Tudi tokrat ni šlo brez glasbe – zbrane goste je že uvodoma očarala komaj šestnajstletna Lara Kadis, ki se je predstavila s čutno interpretacijo brezčasne mojstrovine Johna Lennona Imagine, zbrane goste pa je skozi celoten večer spremljal zvok harfe, ki jo je igrala Astrid Kljun. Nuška Drašček, femme fatale 2015, se je predstavila s skladbo Tak dan, s katero je slavila na letošnji Popevki, kot vedno pa je bilo tudi tokrat poskrbljeno ne le za presenečenje, ampak za ekskluzivno glasbeno predpremiero – producenti naše najboljše vokalne zasedbe Eroika so ekskluzivno predstavili novi pop operni trio Eroika Aromatika. Trio uveljavljenih šolanih opernih glasov, o katerih bomo v naslednjih mesecih še veliko brali in slišali, se je v fatalnem večeru predstavil čisto prvič. V skladbi Grande Amore so združili moči z Nuško Drašček in se tako zares veličastno poklonili letošnjim nominirankam in ljubezni.


»Fatalne že samo zato, ker smo ženske,« tako o fatalnih ženskah meni femme fatale 2017 Ota Širca Roš in dodaja: »Ženske zapeljujemo, rojevamo, manipuliramo, smo strastne in tudi bolj senzibilne, zato lahko sežemo onkraj oprijemljivega.« Ota Širca Roš, priljubljena televizijska voditeljica, se sama najbolj fatalno počuti, ko se ji zdi, da je dosegla spremembo na bolje samo zato, ker je to ona. »S svojim značajem, šarmom, humorjem. Ko za premik sploh ne potrebujem drugega argumenta. Ko komu privzdignem obrv in se mu zasadim v misli in dejanja.« Ota je prepričana, da za vsako odločitev in potezo v življenju odgovarjamo s posledicami, saj z vsako odločitvijo in potezo vplivamo tudi na druge. Torej so vse fatalne. In Ota stoji za vsemi, tudi če so slabe.


Za naslov femme fatale 2017 se je potegovalo osem usodnih Slovenk, ki so se na odru predstavile v kreacijah uglednih slovenskih oblikovalk, in sicer Alja Viryent (v kreaciji Diane Kotnik Lavtižar), Ula Furlan (v obleki Petje Zorec), Tjaša Perko (v kreaciji oblikovalke Alenke Globočnik Fabjan, Akultura), Pia Škofic (oblekel jo je David Bacali), Nuša Lesar (v obleki Maje Ferme, Maja Ferme Fashion), Hana Karim (ki je nosila uhane Janje Videc in torbico Žive Javeršek, Viva's Project), Ines Erbus (v obleki Gordane Grandošek Whiddon, GGW by Gordana Grandošek Whiddon) in Ota Širca Roš (v obleki Maje Štamol Droljc).

Dosedanje femme fatale so: Tanja Ribič (2004), Živa Vadnov (2005), Sanja Grohar (2006), Nina Ivanič (2007), Bernarda Žarn (2008), Jerneja Podbevšek Zhembrovskyy (2009), Nika Kljun (2010), Nataša Dobelšek (2011), Jadranka Juras (2012), Ana Lukner (2013), Tanja Skaza (2014), Nuška Drašček (2015) in Alma Rekić (2016).

Femme fatale 2017 je Ota Širca Roš