Novice

Dan zdravja in gibanja

V nedeljo, 28. maja 2017 se je na portoroški glavni ploščadi med Hotelom Portorož in plažo Meduza odvil prvi Dan zdravja in gibanja pod okriljem dnevnega časopisa Novice Svet24 in Triatlon kluba Logatec. Pod vročim portoroškim soncem je bilo vzdušje neverjetno in nabito z pozitivno energijo.

Dan zdravja in gibanja je namenjen in primeren za vse, ki so aktivni in zagovarjajo zlato načelo »zdrav duh v zdravem telesu«. Najbolj zgodnje in neučakane je ob 9. uri čakala brezplačna joga na plaži, uro kasneje ji je sledil še pilates. Prvi so se v vodo podali najmlajši v dveh disciplinah cici akvatlona. Sledile so preizkušnje sprint akvatlona, super sprinta in olimpik triatlona, kjer so se tekmovalci lahko preizkusili samostojno ali v štafetah.

V sklopu Dneva zdravja in gibanja je naš odlični tekaški trener Urban Praprotnik pripravil triurno tekaško delavnico, kjer so tekmovalci lahko pilili slog teka, sama delavnica pa je bila sestavljena iz predavanja, analize tehnike teka in praktične vadbe.

Tekom celotnega dne je potekal tudi zabavni program s številnimi stojnicami, glasbenim programom in animacijskim programom za najmlajše, ki je pritegnil veliko množico ljudi.

Dan zdravja in gibanja