Novice

Najusodnejša Slovenka 2016 je Alma Rekić

Femme fatale leta 2016 je postala Alme Rekić, certificirana kulinarična sodnica in ustvarjalka slastnega. Letošnjo prireditev je v zavetju rajskega vrta povezoval izkušeni TV-voditelj David Urankar, ki je požel kar nekaj simpatij nežnejšega spola. Izbor femme fatale je letos prvič potekal pod okriljem revije Avenija, mesečnika, ki vsak tretji petek v mesecu stopa po poteh slavnih in prinaša ekskluzivne intervjuje, odlične pogovore in reportaže z najzanimivejših domačih in tujih dogodkov, zmagovalko pa so izbrale bralke in bralci revij Zarja, Zvezde, Bodi zdrava, Vklop, Maja in Avenija ter obiskovalci spletne strani www.revijaavenija.si.


Letošnja podelitev, ki je minila v zavetju rajskega vrta, je nosila močan cvetlično-romantični pridih in poskrbela, da so se obiskovalci predstavili zunaj predvidljivih vzorcev stroge črnine. Za odlično počutje in dobro voljo med povabljenci so skrbeli tudi izvrstni glasbeniki, ki so glasbo izvajali v živo - Lovro Ravbar & Astrid Kljun feat. Paris Meets Dubai, gost presenečenja Vlado KreslinMiha Guštin – Gušti, poleg igranja na harfo pa se je z dvema pevskima točkama izkazala tudi mlada Astrid Kljun. Voditelj David Urankar je sproščeno vodil pogovor s fatalkami in iz njih izvabil marsikaj zanimivega, nepričakovanega in še neslišanega.  


Resna, stroga, neprizanesljiva – takšna je femme fatale 2016 – Alma Rekić, v svojem profesionalnem življenju, v pretežno moškem svetu kulinarike in gostinstva. Z nasmeškom pravi, da se je nekoč morala nenehno bojevati in dokazovati, da so ženske lahko v kuhinji enakopravne moškim. »Čeprav je ženskam v svetu profesionalnega kuhanja toliko težje, sploh če imajo družino, otroka, saj so primorane uskladiti tempo zasebnega življenja in tempo kuhinje, kar je včasih skoraj nemogoče,« pojasnjuje Alma, ki je zasebno zelo topla in skrbna oseba.


Kakšno bi bilo po njenem mnenju fatalno kulinarično razvajanje? »Večina žensk bi ga povezala s čokolado, sama pa nisem preveč romantičen tip. Nasploh pa je vsak krožnik lahko fatalen, če hrano na njem pripravimo s strastjo, energijo in z ljubeznijo.« Sicer pa je zanjo fatalka ženska z močnim glasom in elegantnim stasom.


Za naslov femme fatale 2016 se je potegovalo osem usodnih Slovenk, ki so se na odru predstavile v kreacijah priznanih slovenskih oblikovalk, in sicer Jana Šušteršič (v kreaciji MBV Design), Ula Šemole (v obleki DH Fashion), Alma Kochavy (v kreaciji Nelizabete), Tara Zupančič (oblekla jo je Maja Štamol Droljc), Saša Pavlin Stošić (v oblačilu Mojce Celin), Ana Dolinar (ravno tako v kreaciji Maje Štamol Droljc), Nadiya Bychkova (v obleki Urše Drofenik)in Alma Rekić (v obleki Barbare Franjić).


Dosedanje femme fatale so: Tanja Ribič (2004), Živa Vadnov (2005), Sanja Grohar (2006), Nina Ivanič (2007), Bernarda Žarn (2008), Jerneja Podbevšek Zhembrovsky (2009), Nika Kljun (2010), Nataša Dobelšek (2011),  Jadranka Juras (2012), Ana Lukner (2013), Tanja Skaza (2014) in Nuška Drašček (2015).


Najusodnejša Slovenka 2016 je Alma Rekić