Novice

DOBRODELNI DAN SVET24

V soboto, 10. septembra 2016, je pod okriljem dnevnega časopisa Svet24 na Tartinijevem trgu v Piranu potekal dobrodelni dogodek En svet, za vse enak, namenjen 41 družinam otrok s posebnimi potrebami. Večstoglava množica je v izjemnem vzdušju in popolnih vremenskih razmerah z nordijsko hojo in tekom spoznavala Piran z okolico, otroci so tekli na Zdravkovem teku soorganizatorja Lidl Slovenija, za dobro voljo so poskrbeli glasbeni gostje, še dodatna sredstva pa so se zbrala z licitacijo športnih dresov. 


Glavni namen dobrodelnega dneva je bil zbiranje sredstev za 41 družin otrok s posebnimi potrebami, destigmatizacija otrok s posebnimi potrebami ob gibanju in prijetem druženju, za katero so skrbeli Tanja Seme in Klemen Bunderla z Radia Aktual ter nastopajoči: ansambla Biseri in Tik Tak ter ljubljenci občinstva Čuki, s še eno vratolomno točko pa sta navdušila akrobata F & B Acrobatics. Presenečenji sta bili tudi pevski nastop Mateja Okorna Balabana, enega izmed otrok s posebnimi potrebami, ki je ob spremljavi dveh kitar zapel zimzeleni Rekla je ne in U Lublan pr Šestic, ter plesni točki združenih plesnih skupin Wild West in Country Freaks.

Posebna pozornost je veljala tudi Zdravkovemu teku soorganizatorja Lidl Slovenija, 150-metrski tekaški preizkušnji okoli Tartinijevega trga, ki je bila namenjena otrokom in za katero so se otroci lahko ogrevali z Lidlovo vaditeljico Hano Verdev in maskoto Zdravkom Lidlom, tik pred startom pa so otroci lahko slišali tudi himno Zdravka Lidla.

Sredstva za 41 družin otrok s posebnimi potrebami se tako vse do 1. decembra 2016 zbirajo na TRR, odprtem pri Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, prispevate lahko s poslanim SMS-om KROG5 na 1919, družinam pa smo namenili tudi celoten izkupiček prijavnin in donacij, za še dodatna sredstva pa smo poskrbeli z licitacijo podpisanih dresov naših športnikov. Podpisani dres našega izvrstnega nogometnega vratarja Jana Oblaka je oče za 170 evrov kupil hčeri, ki tudi sama trenira nogomet, podpisani dres slovenske košarkarske reprezentance je Halid Duraković kupil za 110 evrov, Bojan Podjaveršek je za podpisani dres Aljaža Cotmana iz NK Maribor ponudil 60 evrov, prodali pa smo tudi oba dresa NK Olimpije - Domen Kralj je podpisani dres Blessinga Elekeja kupil za 95 evrov, Kristina Hafner pa je za dres Etiena Velikonje odštela 30 evrov. Ob tej priložnosti se za prijaznost in velikodušnost še enkrat zahvaljujemo Janu Oblaku, Košarkarski zvezi Slovenije ter NK Olimpija Ljubljana in NK Maribor.

V sklopu dobrodelnega dne so bili razglašeni tudi zmagovalci Turistične patrulje 2016, akcije dnevnega časopisa Svet24, v sklopu katere so tujci obiskali 15 slovenskih mest in jih ocenjevali glede na določene kriterije. Nagrajence sta razglasila urednica dnevnega časopisa Svet24 Petra Rupnik in Zoran Franc, ki je v preteklih mesecih bdel nad projektom. Tujci, ki so obiskovali slovenska mesta, so na tretje mesto najprijaznejših občin v Sloveniji postavili Velenje in Ptuj, na drugo mesto Kranj in na prvo mesto naš biser – Bled. Spominsko plaketo je ob bučnem aplavzu prejel župan občine Bled Janez Fajfar. Za najprijaznejšo slovensko občino pa so glasovali tudi bralci dnevnega časopisa Svet24 in radia Aktual in izbrali: za tretjo najprijaznejšo občino Črnomelj, drugo mesto so zasedle Brežice, prvo pa Zagorje ob Savi, zanj je ob glasnem navijanju in aplavzu nagrado prejel župan Matjaž Švagan.

Potek akcije En svet, za vse enak še naprej spremljajte v dnevnem časopisu Svet24 in na spletni strani www.svet24.si in nam do 1. decembra pomagajte, da 41 družinam otrok s posebnimi potrebami omogočimo lažji in lepši vsakdan ter skupaj spremenimo svet v en svet, za vse enak.

DOBRODELNI DAN SVET24