Novice

Stoječe ovacije za vrhunski plesni spektakel Lord of The Dance

Michael Flatley, ki je pred dvajsetimi leti prvič ponesel irski ples v izjemne koreografije, z novo brezčasno legendo o boju med dobrim in zlim še vedno navdušuje in polni velike dvorane po vsem svetu - v Sloveniji je pred nekaj dnevi v organizaciji agencije za vrhunske evente event24 in skupine medijev Media24 napolnil areno Stožice!

Pred začetkom šova so nastopili plesalci Šole irskega plesa, ki so za svoj nastop poželi bučnen aplavz in najbolj znana slovenska akrobata Filip in Blaž, ki sta na na prav poseben način interpretirala Nevarne igre. Potem pa se je zares šele začelo!

V ganljivem uvodnem spektaklu je Michael Flatley občinstvo popeljal na potovanje od tam, kjer je začel – s sanjami, ki se lahko vedno uresničijo. Glavni lik Mali duh s svojo gimnastično odličnostjo zvabi občinstvo v zgodbo, kjer Don Dorcha postane še močnejši in še bolj neusmiljen kot kadarkoli doslej. Vprašanje, ki se poraja gledalcu, je: ali ga lahko Lord še vedno premaga? Odgovor je hollywoodsko predvidljiv, pot do cilja pa je nekoliko drugačna.

Občinstvo znova spremlja irski plesni šov z novimi raznobarvnimi kostumi, ki jih – enkrat manj, drugič bolj – tako plesalke kot plesalci odvržejo. Tradicionalne irske melodije so prepletene s sodobnimi ritmi, napeto zgodbo, ki vsebuje različne plesne sloge, pa trikrat prijetno umiri pop pevka Nadine Coyle (Girls Aloud), in sicer z izvirnimi pesmimi skladatelja Gera Fahyja.

Nevarne igre so toliko bolj resnične tudi zaradi najsodobnejše vizualne tehnologije, novega zvoka in koreografije, plesalci, stari od 18 do 34 let, pa se tokrat pojavijo v vlogah menihov, robotov, baletnih plesalk ter na koncu kot šov plesalci. Spektakel Lord of the Dance se je z novo zgodbo uspešno vrnil v Slovenijo, občinstvo pa je na koncu ustvarjalce nagradilo s stoječimi ovacijami.

Razširjeno galerijo s fotografijami si lahko ogledate na Facebook strani event24.

Stoječe ovacije za vrhunski plesni spektakel Lord of The Dance