Novice

Ekipa in Sportske novosti združena pod imenom EkipaSN

Vodilnima športnima časopisoma v Sloveniji in na Hrvaškem je uspelo nekaj, za kar si je politika zaman prizadevala dolga leta. Športu je uspelo – Ekipa in SN bosta povezala Slovenijo in Hrvaško. Slovenski športni dnevnik Ekipa in hrvaške Sportske novosti se bosta tako 13. junija pod sloganom »Šport združuje« zlila v enoten športni dnevnik z imenom EkipaSN. To je zares dobra novica za vse ljubitelje športa, saj bo združitev obogatila vsebino časopisa Ekipa z vsem tistim, kar pomenijo in prinašajo Sportske novosti s častitljivo 70-letno tradicijo: z dodatnimi ekskluzivnimi vsebinami, globalnimi povezavami in mednarodnim ugledom.
Urednik novega športnega časopisa bo Goran Obrez, dosedanji urednik dnevnega časopisa Ekipa in eden najboljših športnih komentatorjev pri nas, ki je ob tem povedal: »S to združitvijo nedvomno pišemo zgodovino. Seveda bodo največ pridobili bralci, kajti z EkipoSN bodo še naprej dobivali vse tisto, kar je dobrega v Ekipi, predvsem odlično pokrit slovenski šport, s SN pa nekaj legendarnih športnih piscev – Bertičevića, Bobana, Matteonija, Samovojsko ... Pa odlično pokrit mednarodni šport in kakopak ogromno ekskluzivnih vsebin. Obenem s tem projektom pošiljamo nekaj jasnih sporočil predvsem politiki. Kjer je volja, je pot! EkipaSN je najboljši dokaz.«

Združitev obeh športnih dnevnikov bomo obeležili na slavnostnem dogodku 18. junija ob 18. uri v restavraciji Evergreen ob igrišču za golf v Smledniku. Na dogodku bo prisoten tudi Zvonimir Boban, predsednik uprave Sportskih novosti, nekdanji kapetan hrvaške nogometne reprezentance in dolgoletni član italijanskega Milana.
Zvonimir Boban: »Nobenega dvoma ni, da Ekipa vlogo športnega časnika na območju Slovenije iz več razlogov igra občutno bolje, kot jo je igrala slovenska izdaja Sportskih novosti. Ekipa zagotavlja višjo raven, bolj objektivno sliko slovenskega športa in življenja v njem, tako da je njen prispevek k skupnemu časniku jasen in nadvse pomemben. Na drugi strani so Sportske novosti kot celota pred Ekipo na področju organizacije, grafike, obvladovanja mednarodne scene, tradicije odnosov s svetovnimi športnimi institucijami in še nekaterih kriterijev, po katerih smo konkurenčni celo najboljšim evropskim športnim časnikom. To bo naš prispevek k skupnemu časniku, in če seštejemo obe strani, postane jasno, da lahko na slovenskem trgu skupaj naredimo briljanten časopis, morda celo enega boljših športnih časnikov sploh.«
Športni dnevnik EkipaSN bo večji od dosedanjega formata časopisa Ekipa (290 x 420 mm), v ponedeljek in soboto bo obsegal 32 strani, preostale dni v tednu 24 strani. Cena časopisa ostaja nespremenjena, to je 1,20 eur, cena za naročnike 1 eur. Športni dnevnik EkipaSN bo izšel v nakladi 22.000 izvodov.
Ekipa in Sportske novosti združena pod imenom EkipaSN