Novice

1. bitka z blazinami v Sloveniji za pomoč Nepalu!

V četrtek, 14. maja, je Prešernov trg pobelilo. In ne, ni snežilo. Ljubljano je prekrilo belo perje, ki je pričalo o tem, da se je pridružila najbolj trendovskim svetovnim prestolnicam, ki praznujejo mednarodno priznan »Pillow Fight«. Berlin, London, New York ... In zdaj še Ljubljana! 

Z blazinami so se spopadli vsi tisti, ki se jim je dogodek zdel tako nenavaden, da ga za nič na svetu niso hoteli zamuditi, tisti drugi, ki so prepoznali predvsem enkratno priložnost za sprostitev, pa tudi mnogi znani Slovenci. In naključni mimoidoči, ki so nenavadno dogajanje sprva opazovali iz varne razdalje, potem pa jih je potegnilo zraven. Bitka z blazinami je vseskozi potekala po strogih pravilih, pri čemer je bilo »brcanje, grizenje, boksanje ipd.« strogo prepovedano. Zabava je bila vsesplošna, perje je letelo po zraku nad Prešernovim trgom.

Glavni namen bitk z blazinami je navadno zabava, širjenje dobre volje in spopadanje s stresom, ki ga prinaša sodobno življenje, a slovenska bitka je bila več kot samo to. Imela je tudi dober namen, saj so sodelujoči na dogodku s pomočjo prostovoljcev organizacije Food For Life zbirali denar za Nepal, ki ga je nedavno prizadel še en močan potres. Mnogi, ki so si po prvem potresu uredili zasilna zavetja, so ponovno ostali brez strehe nad glavo. Čimprejšnja pomoč je še vedno nujno potrebna.

Večji del dogodka je bil namenjen zabavnemu druženju z obveznim ogrevanjem pred bitko, ki sta ga vodila Dean on the Mike in Ajda Mlakar z Radia Salomon. Osrednji del z bitko – ta je trajala samo nekaj strogo odmerjenih minut! – sta zabavno odvodila Klemen Bunderla, znan obraz, ki ima svoj glas na Radiu Aktual, in Azra Selimanović, vodja plesne šole Libero Dance Center in kandidatka za femme fatale 2015.

Med znanimi, ki so vabili na dogodek s pomočjo zabavnih filmčkov na Facebooku je bil tudi svetovni boksarski prvak Dejan Zavec. Med pretepajočimi se sta največ pozornosti požela slavna akrobata iz F&B acrobatics Filip in Blaž, v spopadu s »povštri« smo opazili tudi Denisa Vikiča, managerja Bara in Igorja Mikića, priznanega trenerja.

Splačalo se je sodelovati – nagrajenec, ki je pri pretepanju pokazal največ kreativnosti, bo s Collegiumom odpotoval na Lefkas, eden izmed obiskovalcev je domov odnesel nagrado za najbolj izviren »pillow selfie«, ki jo poklanja Sony Mobile. Vsem obiskovalcem pa bo za spomin na ta nenavadni dogodek ostalo 500 preverjeno najmehkejših in najtrpežnejših Urhovih »povštrov«. A daleč najpomembnejše je to, da se je zaradi odmevnega dogodka zbralo kar največ sredstev za pomoč Nepalcem.

Za konec so vsi obiskovalci, kot se spodobi, naredili še skupni veliki »pillow selfie«. Sledilo je pospravljanje perja še pozno v noč.

Še vedno lahko sodelujete v dobrodelni akciji! Pošljite geslo HRANA5 ali HRANA na številko 1919 in donirajte 5 ali 1 evro za pomoč prizadetim. Z enim samim klicem na 1919 HRANA5 lahko nahranite cel razred otrok!

1. bitka z blazinami v Sloveniji za pomoč Nepalu!