Novice

Viktorji 2013 v znamenju glasbe

Najžlahtnejšega viktorja za življenjsko delo je iz rok Toneta Partljiča prejel Alfi Nipič, slovenski pevec zabavne in narodnozabavne glasbe, ki je v preteklih petih desetletjih močno zaznamoval slovenski glasbeni prostor, tako s sodelovanjem v Ansamblu bratov Avsenik kot tudi kasneje na samostojni glasbeni poti, številne njegove pesmi pa so dobesedno ponarodele. Poleg viktorjev za posebne dosežke in viktorja za življenjsko delo je bilo podeljenih tudi šest viktorjev popularnosti, ki jih vsako leto izbere javnost, to so bralci, poslušalci, gledalci in obiskovalci spletnih strani, in šest strokovnih viktorjev, ki jih izbirajo mnenjski voditelji, člani Akademije Viktor. In kdo so dobitniki preostalih nagrad za najvidnejše dosežke v medijskem svetu v preteklem letu?

V kategoriji televizijska osebnost je viktorja prejel Klemen Slakonja, zmagovalec v kategoriji radijskih voditeljev je bil tokrat Jože Činč. Med televizijskimi oddajami je viktorja prejela oddaja Vid in Pero šov, viktorja popularnosti med radijskimi postajami je prejel Val 202. Med glasbenimi izvajalci so bili tudi v lanskem letu najbolj priljubljeni Modrijani, zlati kipec za najbolj priljubljeno spletno stran pa je šel v roke ustvarjalcem 24ur.com.

Strokovnega viktorja v kategoriji voditelj zabavne TV-oddaje je prejel Klemen Slakonja in tako domov odšel s kar dvema kipcema, v kategoriji voditelj informativne TV-oddaje je slavil Slavko Bobovnik, strokovni viktor za najobetavnejšo medijsko osebnost je šel v roke Anžetu Zevniku, strokovnega viktorja v kategoriji zabavna in igrana TV-oddaja je prejela oddaja Dobro jutro, v kategoriji informativna TV-oddaja Odmevi, oddaja Male sive celice pa je prejela še enega viktorja v kategoriji otroška in mladinska TV-oddaja.

Med podelitvami nagrad so se na odru predstavile zanimive slovenske skupine – Dan D so se predstavili s skladbo Pozitivne misli, Cover Lover so se predstavili z novim članom – Matetom Brodarjem – Brojem, priljubljena pevka Anja Baš nam je pokazala svojo privlačno spremljevalno zasedbe Bejbe, In & Out so moči združili z raperjem Trkajem v pesmi Valovi, za veliko navdušenje pa so poskrbeli tudi Muff s fatalno Senidah za mikrofonom. Veliko se je govorilo in še se bo o nastopu zasedbe 3Čelos, ki so moči združili s priljubljenim voditeljem Radia Aktual in odličnim pevcem, Klemnom Bunderlo – njihova skupna točka, pravi mali mjuzikl je poskrbel za val navdušenja v dvorani SNG Maribor. Kot glasbeni gost presenečenja je na oder prišel legendarni Zdravko Čolić in za piko na i veličastnemu večeru je zapel še dobitnik viktorja za življenjsko delo, Alfi Nipič.

Po osrednji prireditvi v SNG Maribor so se nominiranci pridružili gostom na viktorski zabavi, daleč najbolj pričakovani zabavi leta, ki je bila letos v čudoviti Kazinski dvorani SNG Maribor. Na zabavi je za odlično razpoloženje pozno v noč skrbel eden naših najbolj prepoznavnih DJ-jev, legendarni DJ Dean on the Mike, nepogrešljivi del Radia Salomon.

Viktorje 2013 je v neposrednem prenosu predvajala TV Slovenija, ponovitev si boste lahko ogledali v torek, 10.6.2014 ob 14.40 uri na 2. programu TV Slovenija.

Ekskluzivne utrinke s prireditve in viktorske zabave si lahko ogledate na www.revijastop.si, www.svet24.si in www.njena.si.
Viktorji 2013 v znamenju glasbe