Novice

Lady piknik v znamenju glasbe in dobrodelnosti

Po lanskem premiernem druženju ob igrišču za golf v Smledniku se je slovenska smetana pod klobuki letos vrnila v idilično okolje, nekoliko odmaknjeno od vrveža in norije prestolnice, in se od zgodnjih popoldanskih ur dalje sproščeno zabavala. Mnogi so že kar tradicionalno prišli brez klobuka in rade volje prispevali svoj delež za nesrečno družino Marjana in Marije Bartolj iz Čudnega sela pri Črnomlju, ki sta se s petimi otroki lani novembra pravočasno rešila iz goreče hiše, a so zato ostali brez vsega. S skromnimi socialnimi prejemki so na robu preživetja in zato se je uredništvo Lady, ki že vse leto spremlja žalostne zgodbe številnih slovenskih družin, odločilo, da izkupiček nameni prav njim.

In katere klobuke je uredništvo izbralo za najizvirnejše? Izbira je bila tudi letos težka, saj so neredki obiskovalci klobuke skrbno načrtovali že mesece pred prireditvijo. Nagrade za najizvirnejše in najzanimivejše klobuke so prejele Tjaša Kokalj, Danica Lovenjak, Špela Jereb, Žiga Lakner ter Klara in Matic, otroka modne oblikovalke Urše Drofenik. Z domiselnimi klobuki so izstopali tudi Violeta Tomić in Lara Janković, Eva Cimbola, Marika Savšek, skupina Čuki, Natalija Verboten, Jožica Brodarič, Saša Lendero, Manca Špik, Julija Kramar, Lara Mahnič Jekoš, Regina, nepogrešljivi Zvone Šeruga, Dragan Bulič in Demeter Bitenc ter mnogi drugi.

Letošnji Lady piknik pod klobuki so z razigranim nastopom, ki je vzbudil nemalo navdušenja predvsem pri najmlajših, odprli člani spektakularne plesne skupine The Artifex, nadaljevala Nina Pušlar s spremljevalno zasedbo, ki je v akustični različici predstavila nekaj uspešnic, za prijetno presenečenje pa je poskrbel vse bolj priljubljeni Vlado Pilja, ki je prijel za kitaro in zapel nekaj priredb, s katerimi navdušuje tudi v TV-oddaji Znan obraz ima svoj glas. Skozi popoldne in večer pa je za glasbo skrbel nepogrešljivi in neutrudni DJ Dady, voditelj priljubljene oddaje 60-90 na Radiu Aktual, ki letos praznuje 30. obletnico delovanja. Kot vedno je bilo tudi tokrat poskrbljeno za najmlajše, ki so se lahko zabavali in kreativno izražali v številnih kotičkih naših pokroviteljev, največ navdušenja pa je požel čarovnik Matej Rotovnik z zabavnim nastopom in vedno privlačnimi čarovnijami in triki.

Več o dogajanju z Lady piknika si lahko preberete v naslednji številki revije Lady in na www.lady.si, pikantne zgodbe tudi v časopisu Svet24 in www.svet24.si.
Lady piknik v znamenju glasbe in dobrodelnosti